Blog

Dansul te ajuta sa slabesti »citeste pe blog

Deja vu – Senzualitate si ritmuri de Bachata cu Shakira si Prince Royce »citeste pe blog

Grupe NOI – Salsa & Bachata, Latin & Ballroom dances »citeste pe blog

Cursuri de street danceCursuri de dans nunta

MERENGUE

Merengue este dansul national al Republicii Dominicane dar se practica intens si in statele vecine cum ar fi Haiti, Venezuela si Puerto Rico.

 

Greutatea corpului se lasa prima data pe piciorul drept si apoi pe stangul. Greutatea cade pe piciorul intins nu pe cel flexat. Pasii se fac in patru timpi, stangul pe 1 si 3, dreptul pe 2 si 4. La dansul in pereche, genunchii partenerilor se intalnesc ca intr-o oglinda.

 

Exista doua versiuni populare de origine a dansului Dominicana nationale, Merengue. O poveste spune ca dansul provine de la sclavii care erau legati cu lanturi impreuna si doar cu greu se puteau misca. A doua poveste spune ca un mare erou de razboi a fost ranit la picior in timpul uneia dintre revolutiile din Republica Dominicana. Un grup de sateni au organizat o petrecere pentru victorie si, din respect, toata lumea s-a simtit obligata sa danseze schiopatand exact ca acesta.

 

Merengue a aparut inca din primii ani ai Republicii Dominicane (în Haiti, un dans similar este denumit Meringue).  Nu numai ca este folosit la orice ocazie de dans in Republica, dar este foarte popular in intreaga  America de Sud.

Ideal pentru ringuri de dans mici si aglomerate, merengue este un dans care este usor de invatat si, in esenta, un dans de distractie.