Blog

Dansul te ajuta sa slabesti »citeste pe blog

Deja vu – Senzualitate si ritmuri de Bachata cu Shakira si Prince Royce »citeste pe blog

Grupe NOI – Salsa & Bachata, Latin & Ballroom dances »citeste pe blog

Cursuri de street danceCursuri de dans nunta

R&B si Hip-hop

Termenul de “Street dance” este in general folosit pentru a descrie dansurile hip hop si funk ce au aparut in Statele Unite in anii ’70 si care sunt intr-o continua crestere si dezvoltare in cultura hip hop de astazi (breakdance, popping, locking, hip hop new style, house dance si electro dance). Aceste tipuri de dans sunt foarte populare in ziua de azi, atat ca exercitiu fizic, dar si ca arta si o forma de competitie practicata atat in studio-urile de dans, cat si in alte spatii. Cele mai cunoscute din stilurile de dans ce se practica in zilele noastre, precum breakdance, popping sau locking au inceput sa apara in jurul anilor 1970, hip hop new style si house dance in jurul anilor 1980 in New York si Los Angeles iar electro dance a aparut in 2000 in Franta.

Desi la inceput fiecare stil a aparut si s-a dezvoltat separat unul de celalalt, astazi, toate sunt asociate miscarii hip hop deoarece au in comun mai multe elemente de street dance. Scena street dance-ului este mereu in schimbare cu noi stiluri aparand mereu, inspirate din muzica hip hop si R&B. Krumping-ul este un exemplu de stil de dans ce a abia recent, a trecut din underground in main stream.

De asemenea, se obisnuieste ca miscari caracteristice de street dance sa fie imbinate cu alte forme mai traditionale de dans, dand astfel nastere unor stiluri precum lyrical hip hop (miscari mai fluide si cu interpretari teatrale) si street jazz (un hibrid intre hip hop modern si jazz dance).

 Aceste stiluri sunt in general concentrate pe coregrafii si mai putin pe improvizatie sau battle-uri si nu sunt considerate street dance pur, ci o varianta alternativa a traditionalelor stilurilor de studio dance. in Jamaica, muzica dancehall (o versiune moderna a reggae-ului) a dat nastere propriului stil de street dance cu aceeas denumire. Este un stil ce s-a dezvoltat mai mult in ultimii 5 ani, alaturi de alte stiluri noi, ce iau nastere pe strazi in fiecare zi.