Blog

Dansul te ajuta sa slabesti »citeste pe blog

Deja vu – Senzualitate si ritmuri de Bachata cu Shakira si Prince Royce »citeste pe blog

Grupe NOI – Salsa & Bachata, Latin & Ballroom dances »citeste pe blog

Cursuri de street danceCursuri de dans nunta

ZUMBA FITNESS

La mijlocul anilor 1990, celebrul instructor de fitness Beto Perez a fost inspirat si nevoit sa descopere un nou concept de Fitness Latin in tara lui de bastina, Columbia (America de Sud).

Intr-o zi, pasind in sala de fitness a realizat ca si-a uitat acasa CD-ul cu muzica necesara cursului de aerobic, singura lui optiune era sa foloseasca CD-ul cu muzica pe care o asculta in masina, traditionalul latin salsa si merengue. A fost o mare incercare pentru Beto, pus in fata situatiei de a improviza intreaga ora de aerobic folosind o muzica ne-traditionala acestuia, a dezvoltat un nou si revolutionar program de Zumba-fitness, devenind in scurt timp una dintre cele mai populare clase de fitness.

In 1999, dupa succesul lui in Columbia, Beto a dus acest stil nou in Statele Unite unde a fost abordat de antreprenorii Alberto Perlman si Alberto Aghion si astfel au creat impreuna o companie globala bazata pe filozofia Zumba-fitness. Astfel cei trei antreprenori au stabilit un obiectiv de a oferi clase de Zumba peste tot in lume.

In 2002, Perlman si Aghion au incheiat un contract cu o mare companie de publicitate pentru a lansa proiectul la nivel national. Rezultatul a fost uimitor, s-au vandut sute de mii de inregistrari video pe piata americana. Acest impact coplesitor a facut ca Zumba sa creeze un program special pentru formarea instructorilor de Zumba. Programul a fost un succes instantaneu. Pana in Septembrie 2006 Zumba a creat peste 2000 de instructori la nivel mondial.

 

In 2003, grupul Zumba a dezvoltat o noua companie de fitness Kellogg`s pentru piata hispanicilor. Kellogg`s si-a extins campania in 5 tari aditionale si a reinnoit constant in fiecare an relatia cu Zumba. In timp, Zumba a devenit recomandata in intreaga lume pe milioane de cutii de cereale Special K.

In anul urmator, 2004, Zumba a lansat o campanie de succes in limba spaniola pentru piata americana, hispanica si America Latina si a vandut milioane de DVD-uri in peste 30 de tari.

In 2005, cererea mare a instructorilor de Zumba de peste hotare a dus la crearea Diviziei Educationale de Zumba. Avand ca Vice Presedinte pe Petra Robinson si Koh Herlong, Director Educational, acestia avand o experienta de peste 25 de ani, au lucrat impreuna pentru a asigura integritate si calitate standardelor acestei industrii de fitness.

 

 Sub aceasta noua orientare si conducere, Zumba s-a aliniat cu AFAA (Aerobic & Fitness Association of American), ACE (American Council on Exercise), IDEA (the world’s largest association for fitness professionals), SCW Fitness Education, Can-Fit-Pro (International Trade Show & Conference in Canada) si multe alte organizatii de top din industria fitnessului.

Aceasta Divizie Educationala a fost special conceputa pentru a completa directia creativa si de inovare a lui Beto Perez, Director de Creatie si Co-Fondator al Zumba. Sub indrumarea lui Beto aceasta forma educationala pregateste instructori de nivel mondial.

In 2007, Zumba s-a lansat pe plan international, Mexic, Japonia, China, UK, Italia si Spania, lansare care a fost exploziva si foarte bine primita si perceputa de iubitorii de fitness si foarte curand Zumba va fi raspandita in intreaga lume !

 In 2008, Zumba a lansat cea de-a treia colectie DVD avand ca lider pe Guthy Renker. De data aceasta in jurul Zumba s-au adaugat si alte surprize extraordinare cum ar fi Zumba Bagete cu Lotiune si Zumba LIVE.