Foarte multi ne punem intrebarea daca dansul pe tocuri are efecte negative asupra picioarelor femeilor. In trecut au fost derulate mai multe studii stiintifice cu privire la efectul mersului pe tocuri inalte, insa pana in ziua de azi nu existau datel legate de dansul in aceleasi conditii chinuitoare.

dans-tocuri

Intr-adevar dansul pe tocuri inalte sporeste gratia miscarilor unei femei, insa degetele de la picioare sufera in tot acest timp. O echipa formata din cercetatori britanici si chinezi au masurat forta exercitata asupra talpilor mai multor dansatori profesionisti. Astfel cand participantii la test au dansat desculti presiunea exercitata era distribuita uniform de-a lungul talpii, iar cand au purtat tocuri inalte presiunea era transferata in partea din fata a talpii.

Dansul  pe tocuri de 10 centimetri inseamna o presiune de trei ori mai mare asupra degetelor de la picioare. Astfel tensiunea care se resimte poate conduce la disconfort si in timp poate degenera intr-o afectiune numita “plantar fascitis”, care se manifesta printr-o durere insuportabila in calcai. Cu siguranta studiul va conduce la perfectionarea designului pantofilor de dans.

 

Vrei sa inveti sa dansezi? Inscrie-te ACUM la cursuri! 

Scoala de dans Espansivo ti-a pregatit cea mai variata oferta de cursuri de dans!

Niciun comentariu

Adauga un comentariu