Între 40 și 45 de ani devenim cu adevărat sedentari și, automat, ne expunem riscului de infarct. Este avertizarea medicilor cardiologi, care spun că soluția pentru a preveni cumplita boală este la un pas de noi.

„Dacă faci o dată pe săptămână mișcare trei ore nu e suficient pentru sănătatea inimii. E suficient pentru tine, să ai mușchii într-o anumită formă. Dar pentru sănătatea inimii și a arterelor trebuie să faci ceva zilnic, o jumătate de oră“, a spus Conferențiar Doctor Dan Gaiță.

Prin dans îmbinăm utilul cu plăcutul, spun specialiștii. Prețul ședințelor de dans costă între 120 și 200 de lei lunar, iar cei care nu știu pașii, îi pot învăța.

„La alergat efortul este constant. Aici este gradual. Mai explic ceva mai dansăm. Avem pauze de respiro. Noi spunem, conform unor măsurători făcute de niște campioni mondiali, la finalul unei etape de dans sportiv cu cinci dansuri, ritmul cardiac și pulsul sunt asemănătoare celor care aleargă 100 metri viteză“, a spus Georgescu Octavian, instructor de dans.

Campania „Olimpiada Inimilor“ desfășurată luna aceasta în toată țara a ajuns, astăzi, la final. Însă oricine dorește să afle în continuare informații despre riscul de boală cardiovasculară la care se expune poate face un simplu test pus la dispoziție de Fundația Română a Inimii. Nu-i de glumă cu afecțiunile inimii din cauza căreia mor anual, 150 de mii de români.

sursa: reporterntv.ro

 Vrei si tu sa inveti sa dansezi? Inscrie-te ACUM la cursuri! 

Scoala de dans Espansivo ti-a pregatit cea mai variata oferta de cursuri de dans!

Niciun comentariu

Adauga un comentariu