Blog

Dansul te ajuta sa slabesti »citeste pe blog

Deja vu – Senzualitate si ritmuri de Bachata cu Shakira si Prince Royce »citeste pe blog

Grupe NOI – Salsa & Bachata, Latin & Ballroom dances »citeste pe blog

Cursuri de street danceCursuri de dans nunta
back

29 septembrie – Ziua Mondiala a Inimii!

Ziua Mondială a Inimii va fi sărbătorită, sâmbătă, de la ora 9.00, în Parcul Herăstrău din Bucureşti, printr-un concert susţinut de Alex Velea, dar şi printr-un cros şi ateliere de dans, potrivit  MEDIAFAX.

Evenimentele sunt organizate sub sloganul “Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, de către Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie.

Astfel, Fundaţia Română a Inimii invită publicul la un concert susţinut de Alex Velea, la crosul Athletic Cardio Club şi la atelierele de dans, activităţile fiind organizate începând cu ora 9.00, în Parcul Herăstrău – intrarea Pavilionul H.

Totodată, începând cu ora 17.00, cei interesaţi se vor putea plimba pe bicicletă, în cadrul iniţiativei “Pedalează pentru inima ta!”, care se va desfăşura pe traseul: Parcul Herăstrău – intrarea Pavilionul H (plecarea), bulevardul Kiseleff – Casa Presei Libere – şoseaua Kiseleff – Piaţa Victoriei – bulevardul Aviatorilor – bulevardul Mareşal Constantin Prezan şi Parcul Herăstrău – intrarea Pavilionul H (sosirea).

 

Cu această ocazie, în Parcul Herăstrău – intrarea Pavilionul H, între orele 9.00-19.00, va fi amenajat un spaţiu în care medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular, conform celor mai noi ghiduri europene.

Ziua Mondială a Inimii va fi sărbătorită şi în Iaşi, în Parcul Copou, unde medici cardiologi vor evalua riscul cardiovascular al tuturor trecătorilor. De asemenea, în cursul dimineţii va fi organizat un concurs pentru copii de desene pe asfalt şi demonstraţii sportive.

Potrivit comunicatului, din punct de vedere al mortalităţii cardiovasculare, România ocupă locul al treilea în lume, peste 60% dintre români decedând din această cauză. Optimizând Stilul de Viaţă (în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fără fumat şi odihnă adecvată) pot fi prevenite nu doar aproape 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză, dar şi până la 90% din cazurile de diabet zaharat şi 70% din cazurile de cancer.

Fundaţia Română a Inimii, www.romanianheart.ro, a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie. Obiectivul fundaţiei este ameliorarea stării de sănătate a populaţiei României, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare cu 10% până în 2015.

sursa: mediafax.ro