Blog

Dansul te ajuta sa slabesti »citeste pe blog

Deja vu – Senzualitate si ritmuri de Bachata cu Shakira si Prince Royce »citeste pe blog

Grupe NOI – Salsa & Bachata, Latin & Ballroom dances »citeste pe blog

Cursuri de street danceCursuri de dans nunta
back

Alina Cojocaru, Oscar pentru balet la Moscova

Alina Cojocaru a fost distinsa la Moscova cu titlul de cea mai buna balerina pentru rolul Julie din “Liliom”, un spectacol ce a avut premiera in decembrie 2011, pe scena Baletului din Hamburg. A fost pentru prima data in cariera artistica a balerinei romance cand un coregraf, respectiv John Neumeir, a creat un rol special pentru ea. Iar rolul i-a adus acum premiul “Benois”, un echivalent al Oscarului pentru balet.

Carsten Jung, distribuit in acelasi spectacol, a fost desemnat cel mai bun balerin. Titlul de cel mai bun coregraf i-a revenit lui Lar Lubovitch, iar remarcabilul coregraf francez Pierre Lacotte a fost recompensat pentru contributia adusa artei baletului, potrivit “The Voice of Russia.”

In cariera ei, Alina Cojocaru a avut roluri de exceptie, motiv pentru care nici premiile nu au ocolit-o. In 2004, a fost desemnata cea mai buna balerina la Gala Premiilor Nijinsky, iar in 2010 a fost una dintre cele patru laureate ale premiului “Balerina deceniului”, decernat cu ocazia galei internationale de balet – Stars of the 21st Century din Moscova.

Sursa: corectnews.com