Blog

Dansul te ajuta sa slabesti »citeste pe blog

Deja vu – Senzualitate si ritmuri de Bachata cu Shakira si Prince Royce »citeste pe blog

Grupe NOI – Salsa & Bachata, Latin & Ballroom dances »citeste pe blog

Cursuri de street danceCursuri de dans nunta
back

Medalie de aur la SUPER DANCE FESTIVAL

Artiștii Operei Comice pentru Copii au câștigat medalia de aur la cea de-a doua ediție a Super Dance from Folk to Modern Festival 2014 ce se desfășoară la Sankt Petersburg, Rusia, în perioada 25-30 aprilie.

opera-comica

Distincția a fost acordată “ca o încununare a evoluțiilor lor artistice”, echipa din România calificându-se astfel alături de alte zece trupe în marea finală unde își vor disputa Marele Premiu al competiției.

“Am fost mândru să-i văd pe adevărații Ambasadori ai culturii românești și aici, pe meleagurile Rusiei și mai ales în Sankt Petersburg, un oraș al dansului și al culturii mondiale”, a afirmat Gheorghe Nicolae Pahonea, consul general al României la Sankt Petersburg, citat în comunicat.

În primele două zile de concurs (sunt șapte categorii distincte pentru stilurile de dans și cinci categorii de vârstă), cele mai valoroase ansambluri de dans au evoluat pe scena sălii “Sankt Petersburg”, cât și la Centrul Cultural “Kaskad” din orașul Peterhof. Numit odinioară Petrodvorets (1944-1997), aici se află și palatul Peterhof supranumit “Versailles”-ul Rusiei, reședința de vară a țarului Petru I. Opera Comică a mai oferit reprezentații la Centrul Cultural “Kalininsky”, și în sala “Sankt Petersburg” care va găzdui spectacolul de gala.

Baletul Operei Comice din București a impresionat de fiecare dată publicul spectator, dar și juriul și organizatorii. Au prezentat mai multe momente de dans — “Hora”, “Bătuta moldovenească”, un colaj de muzică românească intitulat “Cu gândul la plaiurile natale” sau “Zig Zagga”. La succesul spectacolului de muzică și dansuri românești, alături de baletul Operei Comice pentru Copii București compus din Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagar, Alis Gheorghe, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionuț Birjoveanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru, au contribuit și soliștii Roberta Enișor și Bogdan Șerban.

Alături de România, la festival sunt prezenți peste 1.000 de dansatori din țări de pe două continente — Europa și Asia.

Festivalul este membru al EAFF — European Association of Folklore Festival.

La sfârșitul anului trecut, artiștii Operei Comice pentru Copii conduși de directorul fondator Smaranda Oțeanu Bunea, au cucerit la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor de la Praga (30 octombrie — 3 noiembrie 2013), distincția Certificat of Excellence și calificativul Excellent ‘for The Comic Opera for Childern Romania’. Acesta a fost cel de-al 21-lea Premiu International obținut după trofeele și premiile cucerite în septembrie 2013 în Turcia și Bulgaria.

sursa: AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Antonia Niță)