Blog

Dansul te ajuta sa slabesti »citeste pe blog

Deja vu – Senzualitate si ritmuri de Bachata cu Shakira si Prince Royce »citeste pe blog

Grupe NOI – Salsa & Bachata, Latin & Ballroom dances »citeste pe blog

Cursuri de street danceCursuri de dans nunta
back

Premiera spectacolului “D’ale noastre”

Premiera oficiala a spectacolului “D’ale noastre”, in coregrafia lui Gigi Caciuleanu va avea loc pe data de 15.iunie, pe scena Teatrului National din Bucuresti. O premiera sustinuta de JTI.

Spectacolul este organizat de Fundatia “Art Production”, in parteneriat cu Teatrul National “I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala “Ion Sava”), avand si sprijinul Bibliotecii Nationale.

“Intentionez sa-l scot pe Caragiale din specificul local pentru ca spectacolul sa poata fi inteles si de un chilian si de un francez, de oricine. Personajele le-am gandit mai degraba pe tipologii ca «Frumosul urbei», «Frumoasa urbei», iar grupul din «D’ale carnavalului» l-am numit «Cvintet de mahala». Nu am vrut sa fac din Caragiale ceea ce ar face orice regizor de teatru si nici ceea ce ar face orice coregraf. Pentru ca eu fac teatru coregrafic, iar oamenii cu care lucrez se numesc dans-actori. (…) Eu lucrez cu actori care, intrand intr-o spirala ascendenta, redevin dansatori, preocuparea pentru functionarea mecanismelor corporale fiind la fel de mare ca pentru functionarea mecanismelor teatrale”, explica demersul sau artistic Gigi Caciuleanu.

“D’ale noastre” este una dintre primele productii de exceptie prin care Teatrul National celebreaza Anul Caragiale 2012, sub semnaturile unor artisti prestigiosi. Dupa premiera din 15 iunie, spectacolul va intra in repertoriul permanent al Teatrului National incepand cu luna septembrie 2012, odata cu deschiderea stagiunii 2012-2013.

JTI sustine in mod traditional excelenta in dansul contemporan, prin parteneriatele si evenimentele pe care le organizeaza. Intalnirile JTI sunt cel mai graitor exemplu in acest sens, devenind un reper pentru publicul iubitor de dans. Editia de anul trecut a Intalnirilor i-a avut ca invitati pe Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile.