Daca esti trist zilele astea, sa stii ca astenia e de vina! Odata cu venirea anotimpului rece si ploios, zilele incep sa scada, iar noptile devin tot mai lungi. De aceea, pana se adapteaza organismul cu variatia de lumina, schimbarile de dispozitie din aceasta perioada poarta numele de astenie.

Foarte multe persoane sunt astenice primavara si toamna, sufera de depresie, nu au energie si chef de nimic, din cauza ritmului biologic care e dat peste cap de alternanta lumina-intuneric.

Cu toate astea, e mai simplu sa scapi de astenie decat crezi! Nu trebuie decat sa iesi in aer liber, sa maresti aportul zilnic de vitamine si minerale, sa consumi cat mai multe legume si fructe si sa faci miscare!

Activitatea fizica regulata, timp de 1-2 ore zilnic, este o metoda de tratament recunoscuta si eficienta impotriva asteniei.

Danseaza! Psihologii au explicat ca o ora de dans seara, pe timp de iarna, poate sa restabileasca echilibrul fizic si psihic necesar pentru a doua zi. Dansul reduce stresul acumulat de-a lungul zilei. Cu ajutorul dansului invatam sa ne simtim bine in propria piele si ne regasim energia; el poate deveni astfel o cale de insanatosire.

Dansul creste increderea in sine, stimuleaza capacitatile intelectuale si creativitatea si permite exprimarea unor emotii greu de redat prin cuvinte. Specialistii spun ca in timp ce ne miscam, dansand, corpul nostru elibereaza endorfinele responsabile pentru starea noastra de bine.

Petrece o toamna frumoasa si vesela in… pasi de dans!

Pe tine cum te-a ajutat dansul?

4 comentarii

Adauga un comentariu
  1. S

  2. Dansul poate sa creeze si sentimente de genul: eu nu pot face asta, eu nu sunt buna de nimic…etc. Asta se intampla cand inveti ceva mai greu si nu-ti ies pasii. Dar si sentimentul asta poate fi de folos. Poate sa te motiveze, zicand: dar ce, daca ceilalti pot, si eu o sa reusesc! Cu trecerea timplului, dupa multe exersari daca ies pasii ai un sentiment de mandrie si bucurie…si asta poate sa te ambitioneze…

  3. ai absoluta dreptate Anita,exact acelasi lucru mi s-a intamplat mie si acuma ma simt asa de bine si imi doresc sa nu se mai termine cursurile :X:X

  4. Dansul si muzica de calitate, ne infrumuseteaza mereu interiorul. Intr-adevar, sunt remediu pentru astenie si multe alte boli. Este un dar minunat…sa iti iasa pasii, sa ii simti, sa-i coordonezi, sa te exprimi prin ei!!! Am facut o pauza ….cam mare, dar astept sa revin si sa dansez…alaturi de alti iubitori ai dansului. Am vazut entuziasmul vostru pe forum si nu am putut sa ma abtin sa nu scriu ce simt!!!
    Pe curand!!!